streda 12. septembra 2012

Ignorácia, alebo nevedomosť?

Pri nedávnom počúvaní jednej undergroundovej relácie na FMku ma nepríjemne prekvapilo niekoľko vecí.

Jedna z vecí bola aj pani redaktorka, ktorá má asi také knowledge ako som mal ja v 97mom.
Preto sa mi nedá nevyjadriť.
Pani redaktorka sa vyjadrila aj k dnešnému hiphopu:
"V Hip Hope to dnes už nieje ako kedysi, že ten odkaz Peace, Love, Unity, Understanding, Knowledge sa nejako vytratil" ... 

Dovolím si nesúhlasiť, neviem v akej dobe a kde redaktorka HipHop žila, ale už keď som tam v tej dobe nebol, tak si aspoň urobím poriadny research! 
Pýtam sa legiend, ktoré ešte žijú, vycestujem, za informáciami kľudne aj do Boogie Down Bronx!
Očividne pohodlie domova stačilo a redaktorka si urobila výlet na google! (Pardón ak sa mýlim!)
Ja osobne nemám pocit, že by napríklad Slovenská bboy scéna bola na tom nejako zle. Áno, máme tu dosť veľa nevedomích ľudí, ktorí ešte stále nevedia, alebo nechcú pochopiť, že náš tanec sa nenazýva breakdance, ale bboying, no aj napriek týmto jedincom, je tu dostatok ľudí, ktorí sa snažia našu scénu posilniť, presadiť ju vo svete, dávajú mladým správne informácie. 
Pokiaľ viem, Peace,Love,Unity,Havin Fun, tieto slová prišli podstatne neskôr ... 
"Peace,Love,Unity,Havin Fun, celú situáciu len málinko zmiernilo, keď sme cestovali vlakom do niektorých častí a išli sme battleovať, tak sme si vždy najprv poriadne uviazali šnúrky na teniskách. Vedeli sme totiž, že ak vyhráme, tak budeme musieť poriadne utekať, nikto nemal rád prehru" 
Mr.Wiggles.

Tak isto sa vyjadrím k ľuďom ktorí hateujú bboys battle a tvrdia, že bboys sú moc agresívni a nieje tam láska!Vo vojne láska nemá miesto, naopak túžba je to čo vás ženie vpred, túžba vyhrať. Každý kto battleuje vie, že battle je vojna a tak sa na to treba aj pripraviť, žiadne zľutovanie.
"Ak si v battle, tak nezáleží ani na tom, či ste najlepší priatelia, pozrieš sa oproti sebe a vidíš nepriateľa!"
CrossONE

PZ
MBJ
HLM

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára