štvrtok 23. júna 2011

Pasívny účastnik

Nedávno na pohovore na Mgr sa ma komisia opýtala, že čo si myslím, ako je na tom tanec na Slovensku a v akom vzťahu žije divák s tancom na Slovensku.

Pravdupovediac, neviem či ste si všimli pokles divákov na bboy jamoch, ale aj na iných tanečných podujatiach, no ja ako bboy pociťujem veľký pokles hlavne na bboy jamoch.
           Na jednej strane je to fajn, eliminovali sme tých čo sa nevyznajú od tých čo sa vyznajú.
           Na druhej strane, nemá kto hypeovať bboys (pretože povedzem si úprimne, nie každý je            fanúšikom všetkých Slovenských crews)
           Na strane tretej a to je asi tá najhoršia časť, vidím pokles bboys !

Nemáte ten istý pocit? Kde zmyzla Slovenská scéna? Na Slovensku máme 3 - 4 crews ktoré sa zúčastňujú všetkých jamov. Takéto niečo tu už bolo, ale nerozumiem prečo je tomu tak isto aj dnes.
              Na Slovensku konečne vzrástol počet kvalitných akcií ale zároveň ubudlo na počte bboys. Nerozumiem tomu zas a znova!Ak organizátor minie svoje úspory len, aby pomohol Slovensku a zavolá do poroty a za DJsky pult tie najlepšie mená čo nám môže hockto závidieť a podporí to len hrstka bboys, ako to má komunita chápať? 
Neviem či súčasná generácia mladých bboys na Slovensku nerozumie tomu, že na akcie treba chodiť, pretože to že nevyhrá nič neznamená. Na jamoch vyhrávame všetci, vždy, hlavne na tých so zahraničnými hosťami. Ako to? SKILLZ, to je odpoveď. Súčasná mladá generácia bboys by to mala pochopiť. Nekupujte si sprostosti a šetrite peniaze na akcie, iba tak sa vám podarí rásť. Nepoznám žiadneho tanečníka ktorý by sa vypracoval tým, že by celý deň sedel v telocvični, naozaj. Párty, jams, cyphers, to vám pomôže. Na Youtube nikdy neuvidíte to, čo uvidíte a budete cítiť na živo.
V roku 2009 som spolu s Mausom zorganizoval IBE BUS TRIP, išlo s nami 50 Slovákov, myslím, že hneď potom rast nabral omnoho rýchlejšie tempo, pretože všetci pochopili, na čom treba pracovať.
              Chystá sa OUTBREAK EUROPE a tak by som chcel vyzvať všetkých mladých, je jedno odkial ste, prídite ak máte záujem o váš rast a rast celej Slovenskej komunity.
Začínam mať pocit, že ak táto generácia crews, ktoré tu sú: Superheroes,STRED, Kamikadze,Fearless a HASTA LA MUERTE opustia scénu, že to tu celé zanikne.
SCÉNA POTREBUJE MLADÚ GENERÁCIU a potrebujeme, aby táto generácia bola 100krát lepšia ako je tá terajšia!
Moje odporúčanie je cestovať a chodiť na každý jam, kažý jam vám niečo dá.


To je asi odomňa všetko, asi to znie ako prednáška od Hitlera, ale bohužial naozaj je to tak.
Podporujte akcie, jamy a komunitu a pomôžete hlavne sebe !

PZ
MBJ
HASTA LA MUERTE

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára